Είναι γνωστή για την φωνή της, όχι όμως για το πρόσωπο ή το όνομα της. Οι περισσότεροι χρήστες iPhone πατώντας το κεντρικό πλήκτρο του smartphone τους απευθύνονται σε αυτήν για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται.

Πίσω λοιπόν από αυτήν την φωνή που απαντά στις διάφορες απορίες όσων χρησιμοποιούν iPhone βρίσκεται η γυναίκα με το όνομα Susan Bennett. Η ίδια μίλησε για την εμπειρία της ως Siri αλλά και για την καριέρα που έχει κάνει γύρω από την φωνή της. Αρχικά ξεκίνησε με το τραγούδι, λόγω όμως ενός προβλήματος που είχε συμβεί σε ένα talent show της ζητήθηκε να διαβάσει μερικές γραμμές. Έτσι ξεκίνησε αυτή της η καριέρα και αφού έκανε μερικά μαθήματα ορθοφωνίας βρέθηκε να δουλεύει για την Apple και να έχει το γνωστό σε όλους όνομα Siri.

«Το πρώτο λεξιλόγιο με την φωνή της Siri ηχογραφήθηκε το 2005, το μήνα Ιούλιο, 4 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα» λέει η Susan χωρίς ωστόσο να γνωρίζει που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι λέξεις που ηχογράφησε. Η φωνή της έκανε το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2011.

Όσο εξελίσσονται τα iPhones, έτσι αλλάζει και η φωνή της Siri τονίζει η Susan χωρίς όμως οι χρήστες να καταλαβαίνουν την διαφορά. Γι’αυτήν βέβαια είναι κατανοητή. Ακόμα, η Susan έχει δανείσει την φωνή της σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, στα McDonald’s, ακόμη και στη Nissan. Αγαπάει τη δουλειά της, όπως και να τραγουδάει και σκοπεύει να τα κάνει και τα δύο για όσο θα μπορεί.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ