Συγγνώμη αναγκάστηκαν να ζητήσουν οι υπεύθυνοι του Facebook από μια αυστραλιανή φεμινιστική ομάδα μετά την άρνηση τους να «φιλοξενήσουν» διαφημιστική καμπάνια στην οποία απεικονιζόταν μοντέλο για μεγάλα μεγέθη φορώντας μπικίνι.

Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι επρόκειτο για λάθος και ότι πλέον η εικόνα με την καμπάνια έχει εγκριθεί.
Τα μέλη της φεμινιστικής ομάδας Cherchez La Femme εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους μετά την απόφαση του Facebook να απορρίψει την διαφημιστική τους καμπάνια που είχε ως στόχο την προώθηση της θετικότητας των ανθρώπων για το σώμα τους, ανεξαρτήτως κιλών.

Σημειώνεται ότι αρχικά το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης είχε απαντήσει στην ομάδα ότι η διαφήμιση «απεικονίζει ένα σώμα… με τρόπο όχι επιθυμητό».

Σημειώνεται ότι στους όρους και στις προϋποθέσεις του Facebook ορίζεται ότι στις εικόνες που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς δεν πρέπει να «φαίνεται υπερβολική ποσότητα δέρματος».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ