Ήταν μόλις 22 χρονών και εργαζόταν σε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen στην περιοχή Μπάουνατάλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία. Είχε αναλάβει την εγκατάσταση ενός ρομπότ, όταν εξαιτίας δυσλειτουργίας του, ο ένας βραχίονας του μηχανήματος τον άρπαξε και τον χτύπησε σε σκληρή επιφάνεια, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο άτυχος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, λίγα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BCC.

Ο Χέικο Χίλγουιγκ της Volkswagen χαρακτήρισε το τραγικό δυστύχημα «ανθρώπινο λάθος».

«Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να εκτελεί διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κανονικά λειτουργεί μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όπου μεταφέρει και διαχειρίζεται εξαρτήματα των αυτοκινήτων».

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, οι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση προσπαθώντας να αποφασίσουν σε ποιον θα ασκήσουν διώξεις για το θανατηφόρο δυστύχημα. Εργάτης ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, επικαλούμενος την «εν εξελίξει έρευνα» των αστυνομικών αρχών.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ