Τον περασμένο Απρίλιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι εργάζεται πυρετωδώς στο να φέρει Android και iOS εφαρμογές στα Windows 10.

Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωσή της, φαίνεται πώς τα σχέδιά της για το «Project Astoria» «παγώνουν», δηλαδή για τη δημιουργία Android apps στο δικό της mobile OS, τουλάχιστον προς το παρόν.

Κάτι ανάλογο βέβαια δεν συμβαίνει με τα iOS apps, πάνω στα οποία η εταιρεία συνεχίζεται να εργάζεται.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το σχέδιο της Microsoft να φέρει Android apps στο Windows δεν ήταν τόσο φιλόδοξο όσο το αντίστοιχο για iOS. Κι αυτό διότι, οι iOS developers μπορούν να δημιουργήσουν universal apps που τρέχουν σε Windows 10 PCs, tablets και smartphones, ενώ οι Android εφαρμογές περιορίζονται μοναχά σε smartphones.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Microsoft έχει κλείσει τα developer forums για το Project Astoria, ενώ έχει αφαιρέσει το Android subsytem, που επέτρεπε στις εφαρμογές να «τρέχουν» σε Windows από την τελική έκδοση των Windows 10 Mobile.

Μένει να δούμε τώρα αν η Microsoft θα εγκαταλείψει πλήρως το πρότζεκτ για Android apps ή θα επανέλθει σε αυτό στο άμεσο μέλλον…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ