Με ένα επετειακό βίντεο, που απεικονίζει την εξέλιξη του Super Mario ανά τα χρόνια, η Nintendo γιορτάζει τα 30ά γενέθλια του κοσμογυρισμένου υδραυλικού που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

«It’ me, Mario» (Είμαι εγώ, ο Μάριο), αναφωνεί ο παιχνιδιάρης ήρωας στο ολιγόλεπτο κλιπ, και το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει… Με το ρολόι να γυρίζει πίσω στις 13 Σεπτεμβρίου 1985, όταν γεννήθηκε ο «Super Mario Bros.» ως συνέχεια του αρχικού «Mario Bros.».

«Πατέρας» του είναι ο Σιγκέρου Μιγιαμότο, ο οποίος κατάφερε με το «Super Mario Bros.» να αλλάξει άρδην τον κόσμο του video gaming, καθώς πάνω στο δημιούργημά του βασίστηκαν παιχνίδια-θρύλοι, όπως τα «Castlevania», «Sonic the Hedgehog» και «Mega Man», αλλά και να καθιερώσει τη Nintendo ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο.

Πρόσφατα, η Nintendo ανακοίνωσε έναν ακόμη τίτλο για το Super Mario, το «Super Mario Maker» για την κονσόλα του Wii U, o οποίος έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ο παίκτης αναλαμβάνει ρόλο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσει με τη φαντασία του τις πίστες που θα διανύσει.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ