Ένα από τα πιο φιλόδοξα project για την εξερεύνηση του διαστήματος που θα περιλαμβάνει αποστολή μικροσκοπικών σκαφών στο διάστημα για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Στο φιλόδοξο project συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος Βρετανός φυσικός Stephen Hawking, ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ονόματι Yuri Milner, που είχε ανακοινώσει και παλιότερα τα σχέδιά του για αναζήτηση εξωγήινης ζωής και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Το Starshot Project περιλαμβάνει την κατασκευή μικροσκοπικών διαστημικών σκαφών με πλήρη εξοπλισμό, όπως κάμερες, συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας, ικανό να αποκαλύψει τα μυστικά του διαστήματος και των πλανητών που πιθανόν φιλοξενούν ζωή.

Αρχικά τα μικροσκοπικά σκάφη θα κινηθούν σε τροχιά γύρω από τη γη και στη συνέχεια με ταχύτητα έως και το 20% αυτής του φωτός, θα ταξιδέψουν στο πλησιέστερο αστρικό σύστημα, το Άλφα του Κενταύρου, που απέχει 25 τρισεκατομμύρια μίλια. Στόχος είναι τα σκάφη να φτάσουν εκεί σε 20 χρόνια!

Οι επιστήμονες θεωρούν πως στο συγκεκριμένο αστρικό σύστημα είναι πιθανό να υπάρχει ένας πλανήτης σαν τη γη και τα σκάφη φτάνοντας εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες, στοχεύοντας στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ