Στην οριστική παύση της διάθεσης του λειτουργικού Windows Phone για smartphones και tablets ενδέχεται να προχωρήσει η Microsoft, υιοθετώντας το Android της Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας The Inquirer, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς ωστόσο να έχει προβεί επισήμως σε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Η φημολογία αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Ναντέλα ανήγγειλε στο προσωπικό της Microsoft ότι η εταιρεία πρόκειται να «λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις για τμήματα που δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Kantar Worldpanel η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, τα Windows Phone αντιπροσωπεύουν μόλις το 8% στην αγορά των smartphones στη Βρετανία, σε σύγκριση με το 68,4% του Android και το 38,1% του iOS της Apple.

Πάντως, παρά τις εικασίες για ενδεχόμενη οριστική διακοπή του εν λόγω λειτουργικού, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για διάθεση των Windows 10 Mobile για φορητές συσκευές αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ