Το 2013, η Apple παρήγγειλε αρχικά περίπου 60 εκατομμύρια iPhone 5S και iPhone 5C, ενώ πέρυσι ο αριθμός της πρώτης παραγγελίας των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ανήλθε στα 70 με 80 εκατομμύρια.

Κι απ΄ ό,τι φαίνεται ο αριθμός αυτός ολοένα και αυξάνεται, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τους φόβους για δυσμενείς συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ο αριθμός της πρώτης φουρνιάς των iPhone 7 ανέρχεται στα 85 έως και 90 εκατομμύρια. Παραγωγή αριθμού – ρεκόρ για την Apple.

Η είδηση αυτή έφερε ξανά στο προσκήνιο τις αυξημένες υπερωρίες και τις εξουθενωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι της εταιρείας στα εργοστάσια, παρά το γεγονός πως προ μηνών, η Apple είχε δεσμευτεί για περιορισμό στις 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Μάλιστα, ο ιδρυτής του China Labour Watch, Λι Κιανγκ δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Μέχρι να δω την Apple να αλλάζει τις συνθήκες εργασίας στις γραμμές παραγωγής των προϊόντων της, θα συνεχίζω να επιμένω να μην αγοράζω κανένα προϊόν της».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ