Το «μεγαλύτερο iOS release ever», όπως το χαρακτήρισε στο WWDC 2016 ο αντιπρόεδρος του τμήματος Software Engineering της Apple, Craig Federighi, έρχεται με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ο λόγος φυσικά για τη νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple, το iOS 10, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο event της αμερικάνικης εταιρείας. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά:

  • Δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών της Apple. Οι αφαιρούμενες εφαρμογές δεν διαγράφονται εντελώς, απλώς αφαιρούνται οι λειτουργίες και το εικονίδιο τους από την homescreen.
  • Όσον αφορά στην οθόνη, ενεργοποιείται με το χαρακτηριστικό Raise to Wake παρέχοντας επισκόπηση των κοινοποιήσεων ή των ενημερώσεων που έχει ο χρήστης. Επίσης, υπάρχουν widgets τα οποία εμφανίζονται με edge swipe από τα αριστερά ενώ η αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές γίνεται πιο άμεση μέσω 3D touch.
  • Νέο API επιτρέπει στις κλήσεις από 3rd-party apps όπως π.χ το Skype ή το WhatsApp να εμφανίζονται στην αρχική οθόνη, όπως γίνεται στην τηλεφωνική κλήση και όχι με το μικρό παράθυρο.
  • Δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης της Siri σε πολλές εφαρμογές, όπως τις Slack, WeChat, WhatsApp, Uber, Runtastic, Runkeeper, MapMyRun και Skype.
  • Τα Messages υποστηρίζουν end-to-end encryption, rich links, in-line videos, τρεις φορές μεγαλύτερα emoji, δυνατότητα προτάσεων αντικατάστασης κειμένου με emojis, εναλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς, απόκρυψη «ευαίσθητων» μηνυμάτων, δυνατότητα χειρόγραφων σημειώσεων.
  • Στο Photos app υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων, αντικειμένων και σκηνών αλλά και νέο tab Memories που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να θυμηθεί ξανά σημαντικές στιγμές και να δημιουργήσει short-videos από τις φωτογραφίες.
  • Το Maps με νέο γραφικό περιβάλλον, ανοίγει προς τους developers προσφέροντας πολλαπλά extensions που μπορούν να εισάγουν στις εφαρμογές τους
  • Το Apple News υποστηρίζει πλέον breaking news και συνδρομές.
  • Tο Apple Pay υποστηρίζεται ως ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών σε eshops.

Τo iOS 10 θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες το φθινόπωρο για iPhone 5 ή νεότερο, όλα τα iPad Air και iPad Pro, iPad 4th generation, iPad mini 2 ή νεότερο και iPod touch 6th generation.

Δείτε στο βίντεο μερικά από τα χαρακτηριστικά του iOS 10:

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ