Μπορεί οι υπολογιστές Μac της Apple να θεωρούνται πιο ασφαλείς σε σύγκριση με τους υπολογιστές που τρέχουν σε Windows, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται το τελευταίο διάστημα οι ιοί μάλλον αγαπούν περισσότερο την πλατφόρμα OS της Apple.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εταιρείες Bit9 και Carbon Black, καταγράφεται ραγδαία αύξηση στις εμφανίσεις κακόβουλου λογισμικού στα Mac. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2010 μέχρι και το 2014 υπήρχαν περίπου 180 περιπτώσεις όπου ανακαλύφθηκε malware για Mac, την ώρα που μόνο το 2015 ο αριθμός τους ανέβηκε στο 948! Και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Παρόλ’ αυτά, αναλυτής της Securiosis σπεύδει να επισημάνει ότι ο αριθμός δεν είναι ανησυχητικός, τονίζοντας ότι «αν καταγράψουμε όλο το κακόβουλο λογισμικό που έχουμε δει στην ιστορία των Mac, είναι σαφώς μικρότερο σε αριθμό από το Windows malware που θα δούμε σε μια ώρα».

Όπως και να έχει πάντως, η Apple οφείλει να θορυβεί από τα στατιστικά αυτά στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας και να λάβει τα μέτρα της, ώστε να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των εκδόσεων του OS της.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ