Αναμφισβήτητα, είναι μία κακή ειδοποίηση (Notification) που κανείς χρήστης του Facebook δεν θα ήθελε να λάβει. Μάλιστα, θα τρόμαζε μόνο και μόνο στη σκέψη της, πόσω μάλλον στη λήψη της. Κι όμως, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης την έκανε πράξη, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των διαδικτυακών προφίλ των μελών του.

Πρόκειται για την ειδοποίηση ότι ο προσωπικός λογαριασμός του χρήστη έχει πέσει θύμα επίθεσης ή υποκλοπής από χάκερ, που εργάζονται για κυβερνήσεις.

facebook_security_message

Σύμφωνα με τον Άλεξ Στάμος, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας του Facebook: «Αυτού του τύπου οι επιθέσεις εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες για τον χρήστη. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε άμεση ενημέρωση των χρηστών, έτσι ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους online λογαριασμούς τους».

Επισημαίνει ότι «η ειδοποίηση θα έρχεται όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνονται προσπάθειες παραβίασης του λογαριασμού», διευκρινίζοντας ότι «όταν ο χρήστης λάβει την παρακάτω ειδοποίηση, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο το Facebook έχει παραβιαστεί, αλλά είναι περισσότερο μια ένδειξη ότι το κινητό του ή ο υπολογιστής του χρησιμοποιείται για να αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στους λογαριασμούς».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ