Γνωρίστε τον Ερμή. Το ρομπότ με τα ανθρώπινα αντανακλαστικά, που δημιούργησαν προγραμματιστές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του MIT.

Συγκριτικά με τις συνήθως αδέξιες και δύσκαμπτες ανθρωποειδείς μηχανές που έχουμε δει κατά καιρούς, ο Ερμής μιμείται με χάρη τα ανθρώπινα αντανακλαστικά και ως εκ τούτου την αρμονική κίνηση που έχει το σώμα του ανθρώπου.

hermes1-1439234510655

Πώς το καταφέρνει αυτό;

Είναι συνδεδεμένος με ένα χειριστή, γεγονός που του επιτρέπει να «αντιγράφει» τις κινήσεις του. Μάλιστα, μέσω συσκευής τύπου joystick έχει τη δυνατότητα να επιτελεί δυσκολότερες και λεπτότερες κινήσεις, που απαιτούν τη χρήση των χεριών και των δακτύλων.

Οι προγραμματιστές του ΜΙΤ κατασκεύασαν τον Ερμή, προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε καταστάσεις όπου ο άνθρωπος αδυνατεί, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερη αντοχή.

Έτσι, μπορεί να επιστρατευθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ακόμη και σε μέρη επικίνδυνα και δύσβατα για τους ανθρώπους, την ώρα που ο χειριστής του μπορεί να τον παρακολουθεί από μακριά και με ασφάλεια, μέσω οθόνης που εφαρμόζει στο κεφάλι.

Στόχος των προγραμματιστών είναι στο άμεσο μέλλον ο Ερμής να μπορεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς τη συνδρομή του χειριστή.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ