Σύμφωνα με την έκθεση Global Information Technology Report 2016 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Ελλαδα βρισκεται στην 70ή θέση στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας ανάμεσα σε 139 χώρες 28 από τις οποίες ανήκουν στην Ε.Ε.

Ο δείκτης αξιολογεί την ετοιμότητα μιας χώρας να δεχτεί τα καινούργια τεχνολογικά επιτεύγματα και να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη ψηφιακή επανάσταση.

Ο γενικός Δείκτης περιλαμβάνει επιμέρους δείκτες σε τέσσερα πεδία: Περιβάλλον (πολιτικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό, καινοτομικό), Ετοιμότητα (υποδομές, οικονομική προσιτότητα, δεξιότητες), Χρήση (προσωπική, επαγγελματική, κυβερνητική) και Επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές).

Την πρωτιά κατέλαβε για ακόμα μια φορά η Σιγκαπούρη ενώ στην δεύτερη θέση ήρθε η Φιλανδία και ακολούθησε η Σουηδία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νορβηγία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο και Ιαπωνία. Η Ελλάδα το 2015 είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, το 2014 στην 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ 144 κρατών.

Η βαθμολογία της χώρας μας παρέμεινε στο 4,1 στην ίδια ακριβώς βαθμολογία που είχε και το περασμένο έτος.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) εκτιμά ότι «τα δυσμενή στοιχεία για την Ελλάδα έρχονται να τονίσουν την επιτακτική, πλέον, ανάγκη μιας συγκροτημένης ψηφιακής στρατηγικής, μέσω της οποίας η χώρα θα ανατρέψει το σημερινό ψηφιακό έλλειμμα, αξιοποιώντας πλήρως το κύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας».

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ