Μέχρι το τέλος Ιουνίου η Apple θα έχει διαθέσει την τέταρτη αναβάθμιση του λειτουργικού της iOS, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

Στο iOS 8.4 θα εμπεριέχεται και το διορθωτικό για την ευπάθεια στο iMessage, που είχε ανακαλυφθεί τον Μάιο και έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των χρηστών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον περασμένο μήνα η Apple είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός bug (ευπάθεια) στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων iMessage, δηλώνοντας ότι η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας εργάζεται πάνω σε ένα «διορθωτικό το οποίο θα γίνει διαθέσιμο μέσω ενημέρωσης στην έκδοση του λειτουργικού».

Θυμίζουμε ότι το bug αποστέλλεται μέσω γραπτού μηνύματος, το οποίο περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες και προκαλεί την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods. Η κατάρρευση αυτή οφείλεται στην ύπαρξη δυσλειτουργίας στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι και τα κινέζικα.

Αρχικά, είχε θεωρηθεί ότι η ευπάθεια αυτή επηρέαζε μόνο τις φορητές συσκευές της Apple, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι είναι σε θέση να προκαλέσει πρόβλημα στους υπολογιστές Mac, αλλά και στο Apple Watch.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ