Φήμες θέλουν την Apple και τη Samsung να σκέφτονται να καταργήσουν στις μελλοντικές συσκευές τους τον συνήθη τρόπο με τον οποίο μπορεί ο χρήστης να συνδεθεί με τον πάροχό του. Δηλαδή, να καταργήσουν την κάρτα SIM.

Η φημολογία αυτή ξεκίνησε ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την GSMA για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών SIM.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα υπάρχει κάρτα, αλλά όχι φυσική. Θα είναι ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους κατόχους κινητών να κάνουν την μετάβαση μεταξύ παρόχων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν κάρτες.

Η εν λόγω σκέψη δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και η Apple έκανε κάτι ανάλογο με το iPad το 2014, ενώ φήμες θέλουν το iPhone 6s να έρχεται χωρίς φυσική κάρτα SIM.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των παρόχων για να προχωρήσει η διαδικασία της υλοποίησης της e-SIM», τονίζει η επικεφαλής της GSMΑ, Αν Μπουβερό, επισημαίνοντας ότι η ηλεκτρονική μορφή της κάρτας θα μπορούσε να ελευθερώσει περισσότερο χώρο για τους κατασκευαστές έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για διάφορες άλλες λειτουργίες.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ