Μετά το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας messaging της Google, ο Edward Snowden, κάλεσε τον κόσμο με μήνυμά του στο Twitter να μην το κατεβάσει το Google Allo, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία υπαναχώρησε στο αρχικό σχέδιό της να μην αποθηκεύει by default όλες τις συνομιλίες των χρηστών, παρά μόνο κάποιες παροδικά.

Η νέα λειτουργία διαθέτει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, που σημαίνει ότι «διαβάζει» τα μηνύματα των χρηστών για να μαθαίνει περισσότερα γι’ αυτούς και να μπορεί να εξελίσσεται. Αυτό εγείρει ερωτήματα σε σχέση με το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα.

Ωστόσο η Google απάντησε τα εξής: «Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ