Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς όπως μετάδωσε το ΣΠΟΡ FM 94.6 η FIFA με επιστολή της στην ΕΠΟ ζητάει από την Ελληνική Ομοσπονδία την άμεση εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας ως την 1η Ιουλίου.

Έτσι η ΕΠΟ θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις αλλαγές που θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Μάλιστα ήδη τα μέλη του ΔΣ έχουν ενημερωθεί για την έκτακτη συνεδρίαση με θέμα «τροποποίηση των υφιστάμενων κανονισμών». Αν τελικά υπάρξει αυτή η εναρμόνιση τότε θα είναι άμεσες και οι εξελίξεις, καθώς θα πρέπει να κληθούν σε απολογία όσοι τα ονόματά τους έχουν εμπλοκή στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπής FIFA- UEFA με την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ