Ένα ακόμα μετάλλιο θα πανηγυρίσει η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το μόνο που απομένει είναι να διαπιστωθεί το χρώμα του. Θα έρθει από την ιστιοπλοΐα και το δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη, Παύλου Καγιαλή.

Το ελληνικό πλήρωμα βγήκε δεύτερο στην 8η, την 9η και τη 10η ιστιοδρομία, που έγιναν σήμερα. Είχε μόλις 6 βαθμούς ποινής κι έτσι προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Παράλληλα απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς Χιουζ/ΜακΝέι, που είναι 4οι, διαφορά η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.

Οι τελικές ιστιοδρομίες είναι προγραμματισμένες για αύριο με ώρα έναρξης στις 19:05 και απομένει να δούμε σε ποια από τις τρεις πρώτες θέσεις, που οδηγούν στο βάθρο, θα κατακτήσουν οι Έλληνες αθλητές.

Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Μάρενιτς/Φάντελα με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα, αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ