Η FIFA γνωστοποίησε ότι η επιτροπή εφέσεών της επικύρωσε εν μέρει τις αποφάσεις που είχε λάβει το δικαστικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2015, αναφορικά με τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, αντίστοιχα, των οποίων οι ποινές αποκλεισμού μειώθηκαν από τα οκτώ σε έξι χρόνια.

Η μείωση της ποινής από την επιτροπή ηθικής της UEFA, δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε ο Μισέλ Πλατινί. «Μια απόφαση-ντροπή και άκρως προσβλητικη. Μια απόφαση πολιτική» ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Ουδέν ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους δύο άλλοτε πανίσχυρους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ το σκεπτικό μείωσης της ποινής αφορά στην πολυετή προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.

«Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και καθόλου ρεαλιστικές, όσον αφορά τα γεγονότα και τις εξηγήσεις που έδωσα κατά την ακροαματική διαδικασία. Θα προχωρήσω αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μου δινει η νομοθεσία και θα ξεκινήσω από το CAS. Θα φτάσω τη μάχη έως το τέλος για να δείξω ότι είμαι αθώος» κατέληξε ο Μισέλ Πλατινί.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ