Τελικά ο Φεϊζά Λιλέσα δεν πείστηκε από τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης της Αιθιοπίας, πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να γυρίσει πίσω. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης, στον μαραθώνιο ζήτησε άσυλο από την Βραζιλία, ενώ ως τελικός του στόχος αναφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηδη φέρεται να έχει εξασφαλίσει την άδεια για παραμονή περισσότερη των 70 ημερών στην Βραζιλία και συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για άσυλο στο Αμερικανικό Προξενείο.

Ο Αφρικανός μαραθωνοδρόμος, λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού σταύρωσε τα χέρια του σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του. Κάτι για το οποίο φοβάται πως θα τιμωρηθεί, αν γυρίσει πίσω, όπως εξήγησε στην βραζιλιάνικη ιστοσελδα «O Globo».

«Ηταν μια διαμαρτυρία,γιατί ανήκω στη φυλή Ορόμο της Αιθιοπίας. Είμαστε σε καταστολή από την κυβέρνηση. Μας σκοτώνουν και μας φυλακίζουν, είμαστε ύποπτοι από το απλό γεγονός της ύπαρξης μας σαν Ορόμο. Έχω συγγενείς κρατούμενους και θα διαμαρτύρομαι για το λαό μου όπου κι αν πηγαίνω» ανέφερε.

«Αν γυρίσω πίσω, ξέρω ότι θα μπορούσαν να με φυλακίσουν ή ακόμα και να με σκοτώσουν, είναι κάτι που έχω συζητήσει με την οικογένειά μου» πρόσθεσε ο Αιθίοπας αθλητής.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ