Αναγκασμένοι να γυρίσουν πίσω δημόσιο χρήμα είναι έξι ισπανική σύλλογοι σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο, Βαλένθια, Έλτσε, Έρκουλες.

«Το να χρησιμοποιείς τα χρήματα αυτά (σ.σ των φορολογούμενων) για να χρηματοδοτείς τις ποδοσφαιρικές ομάδες, μπορεί να νοθεύσει τον ανταγωνισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια εμπορική δραστηριότητα που εξελίσσεται με πολλά χρήματα. Οι δημόσιοι πόροι πρέπει να πληρούν τους κανόνες της νόμιμης ανταγωνιστικότητας και σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τις έρευνες δεν εκπληρώθηκαν», υποστήριξε η αρμόδια επίτροπος, Μάργκρετ Βέσταγκερ.

Η Ρεάλ καρπώθηκε 18.4 εκατ. ευρώ από τον δήμο της Μαδρίτης, για τον δανεισμό γηπέδων της.  Βαλένθια, Έρκουλες και Έλτσε υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά των 20.400.000, 6.100.000 και 3.700.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πέραν των ανωτέρω, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Οσοασούνα πρέπει να επιστρέψουν μέχρι και 5.000.000 ευρώ η κάθε ομάδα για φορολογικά προνόμια που έλαβαν.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ