Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε την επιθυμία οι ποδοσφαιριστές να εμπλακούν περισσότερο στη διοίκηση του αθλήματος, ενώ πρότεινε μια προσεκτική προσέγγιση στη χρήση της τεχνολογίας.

«Είναι σημαντικό να εμπλέκονται οι παίκτες, επειδή είναι οι αστέρες του ποδοσφαίρου» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFA, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, και συνέχισε: «Πρέπει να εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Χρειάζεται να ακούμε τους παίκτες, χρειάζεται να ακούμε τις φωνές τους, την εμπειρία τους, να τους εμπλέκουμε στις δραστηριότητές μας».

Στο μεταξύ, ο Ινφαντίνο, ο οποίος επικράτησε στις αρχαιρεσίες για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα, επισήμανε ότι το άθλημα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στη χρήση τεχνολογίας για να βοηθήσει τους διαιτητές, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή, προκειμένου να μην διακόπτονται υπερβολικά οι αγώνες.

«Είναι αποφασιστικής σημασίας να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει η τεχνολογία στη ροή του παιχνιδιού» υπογράμμισε, για να καταλήξει: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, είναι το πιο όμορφο και πιο σημαντικό άθλημα στον κόσμο και δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο. Εάν η ροή του παιχνιδιού είναι εξασφαλισμένη, τότε νομίζω ότι πρέπει να δούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι, πρέπει να αρχίσουμε με κάποιες δοκιμές νωρίτερα παρά αργότερα».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ