Ο Γιόζεπ Μπλάτερ είναι στο επίκεντρο του μεγάλου σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στη FIFA αναφορικά με δωροδοκίες για τις αναλήψεις των Μουντιάλ.

Παράλληλα το BBC έκανε γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΠΟδοσφαίρου είναι στο στόχαστρο του FBI και για ένα άλλο σκάνδαλο, ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Αυτό έχει να κάνει με την εταιρία ISL που είχε προβεί σε δωροδοκίες αξιωματούχων της FIFA, προκειμένου να εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 1990.

Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκτονται ο τότε πρόεδρος Ζοάο Χαβελάνζε και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της FIFA, Ρικάρντο Τεξέιρα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Μπλάτερ όταν ανέλαβε την προεδρεία είχε δηλώσει άγνοια για την υπόθεση και δεν είχε πάρει κανένα μέτρο, ενώ επέτρεψε στον Τεξέιρα να συμμετάσχει στην περιβόητη ψηφοφορία για την ανάληψη των παγκοσμίων κυπέλλων του 2018 και 2022.

Σε μια επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας πάντως, ο Μπλάτερ που ήταν γενικός γραμματέας της FIFA από το 1981, φαίνεται να είχε γνώση όσον συνέβαιναν, με τον Χαβελάνζε να αναφέρει πως «ο Μπλάτερ, είχε πλήρη γνώση των δραστηριοτήτων».

Επιπλέον, σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα από το BBC αποκαλύπτεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κόστισε 160 εκ. ευρώ, με τον πρώην πρόεδρο της FA, Λόρδο Τρίσμαν, να προβαίνει σε αποκαλύψεις.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ