Ο Ελβετός Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο 10ος προέδρος της Ιστορία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA). Ο 45χρονος γενικός γραμματέας της UEFA επικράτησε του Σεϊχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Ιμπραϊμ Αλ Χαλίφα, στις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στη Ζυρίχη.

Ο Ινφαντίνο συγκέντρωσε 115 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, έναντι 88 του Σεϊχη Σαλμάν και διαδέχεται τον Ισα Χαγιάτου ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της μεταβατικής περιόδου, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση τον Σεπ Μπλάτερ.

Ο Χαγιάτου ήταν αυτός που επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, χρήζοντας τον Ινφαντινο πρόεδρο για την τετραετία 2016-2020.

Εμφανώς συγκινημενος, αμέσως μετά τη νίκη του, ο Ελβετός στην ομιλία του ανέφερε:

«Δεν μπορώ να εκφράσω τί ακριβώς αισθάνοναι αυτή τη στιγμή. Ζήσαμε μια μεγάλη κρίση, αλλά τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να είμαι πρόεδρος και των 209 ομοσπονδιών-μελών. Εχω ταξιδέψει σε όλον τον κλόσμο και σκοπεύω να συνεχίσω. Σ΄αυτή τη νέα εποχή της FIFA πρέπει να βάλουμε ξανα στο επικεντρο στο αυτό το υπέροχο παιχνίδι, το ποδόσφαιρο«.

Συγχαρητήρια στον Τζάνι Ινφαντίνο έστειλε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρώην πρόεδρος της FIFA που βρίσκεται στη δύνη του κυκλώνα λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στο σκάνδαλο διαφθοράς, ευχήθηκε στον διάδοχό του: «Συγχαρητήρια ειλικρινά και από τα βάθη της καρδιάς μου». Ο Ελβετός, Μπλάτερ αποχώρησε σχεδόν ατιμασμένος από τον προεδρικό θώκο τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από 18 χρόνια στην ηγεσία και 40 ως υπάλληλος/στέλεχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ