Τον Τζιάνι Ινφαντίνο θα ψηφίσουν και οι ομοσπονδίες της κεντρικής Αμερικής στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος της UNCAF ανακοίνωσε πως πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA: «Η απόφαση να ψηφίσουμε τον Ινφαντίνο είναι ομόφωνη από όλες τις ομοσπονδίες της κεντρικής Αμερικής. Εκτιμούμε πως είναι η καλύτερη λύση για τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.»

Η UNCAF είναι η τελευταία που ανακοίνωσε την υποστήριξη στον Ελβετό παράγοντα, ο οποίος δείχνει να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τη θέση του προέδρου.

Η συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, Conmebol, και πολλές ομοσπονδίες της UEFA έχουν ήδη εκδηλώσει την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του. «Οι εθνικές ομοσπονδίες της UEFA εξέφρασαν με συντριπτική πλειοψηφία την υποστήριξή τους για τον Τζάνι και θα ανακοινώσουν επίσημα τις ξεχωριστές θέσεις τους εν ευθέτω χρόνω» αναφέρει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε μια από τις 209 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA έχει μια ψήφο στις προεδρικές εκλογές, με τις 53 εξ αυτών να είναι από την Ευρώπη.

Ο Ινφαντίνο, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας της UEFA, είναι ένας από τους πέντε υποψηφίους για τις αρχαιρεσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου. Ο νικητής των εκλογών θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος είχε αναλάβει τα «ηνία» της FIFA το 1998, ωστόσο τον Δεκέμβριο τιμωρήθηκε με οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ