Η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ υπό το Μιχάλη Μελλή είχε μια μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά το νέο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για αλλαγή στο καθεστώς των ξένων που αγωνίζονται στην Basket League. Οι «πράσινοι» ζήτησαν να μετατραπεί το σύστημα κι από το 4 (ξένοι) + 2 (κοινοτικοί) να πάει στους έξι ξένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Κάτι το οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση από τις ομάδες, οι οποίες υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση με 12 υπέρ και 2 κατά (από τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών).

Από την άλλη έγινε χαμός ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο «αιωνίων» για θέματα του πειθαρχικού κώδικα. Η διαμάχη είχε να κάνει το θέμα της ετήσιας παραγραφής ποινών του πειθαρχικού κώδικα για φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή οποιαδήποτε ποινή να μην μεταφέρεται για την επόμενη σεζόν.

Επίσης, η συγχώνευση ποινών, όπως και η αποσύνδεση ποινών για άτομα που δεν έχουν διοικητική ή ιδιοκτησιακή σχέση με κάποια ομάδα. Ακόμα συζητήθηκε η δυνατότητα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για ποινές που επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή.

Πηγή: sport24.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ