Μια νέα έρευνα ξεκινάει στην FIFA και έχει να κάνει με την ανάληψη του Μουντιάλ 2006 από την Γερμανία. Υπάρχουν κατηγορίες για διαφθορά και εξαγορά ψήφων.

Έτσι η Επιτροπή Ήθους αποφάσισε να λάβει δράση μετά από εξέταση έκθεσης της Γερμανικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας.

Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα το 2000, η Γερμανία είχε επικρατήσει της Ν. Αφρικής με 12-11, ενώ ο Μπεκενμπάουερ ισχυρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ότι «έκανε λάθος» αναφορικά με τα παραπάνω χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση, τονίζοντας ωστόσο ότι καμία ψήφος δεν αποκτήθηκε με δωροδοκία ή άλλη παράνομη οδό.

Ο Μπεκεμπάουερ, που ήταν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης έχει μπει στο μικροσκόπιο της FIFA, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, που είναι οι:

-Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ: Πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2006)
-Χέλμουτ Σάντροκ: Πρώην γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και Διευθυντής Συντονισμού του Μουντιάλ 2006)
-Τεό Ζβανζίγκερ: Πρώην μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2006, της FIFA και της UEFA)
-Χορστ Σμιντ: Πρώην γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2006

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ