Μια απρόοπτη και χωρίς προηγούμενο εξέλιξη έχει η δεύτερη προκριματική σειρά της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. γυναικών. Αρχικά, η αμερικανική ομάδα έχασε την τρίτη αλλαγή από την Άλισον Φίλιξ στην Ίνγκλις Γκάρντνερ και ακυρώθηκε. Όμως, στη συνέχεια κρίθηκε πως ο λόγος που χάθηκε η σκυτάλη ήταν γιατί η Βραζιλιάνα δρομέας στον διπλανό διάδρομο χτύπησε τη Φίλιξ. Έτσι, αποφασίστηκε να τρέξουν μόνες τους οι Αμερικανίδες και να κυνηγήσουν τον χρόνο πρόκρισης (02:00 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Σε αυτή τη σειρά την πρώτη θέση πήρε η Γερμανία με 42.18, τη δεύτερη η Νιγηρία με 42.55 και την τρίτη με 42.62 η ομάδα του Τρίνινταντ & Τομπάγκο, που τώρα κινδυνεύει να μείνει 4η, αλλά θα μπορέσει να περάσει με χρόνο, γιατί είναι καλύτερη από την άλλη σειρά, όπου με χρόνο πέρασαν ο Καναδάς με 42.70 και η Κίνα με 42.70 και ως εκ τούτου η κινεζική ομάδα είναι αυτή που κινδυνεύει πλέον να αποκλειστεί.

Πέρα από τη Φίλιξ, στην ομάδα των ΗΠΑ μετέχει ακόμη ως πρώτη στην εκκίνηση η Ολυμπιονίκης του μήκους, Τιάνα Μπαρτολέτα, η Ινγκλις Γκάρντνερ και η Μορολέικ Ακινόσουμ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ