Να διαγραφούν από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής οι φωτογραφίες με τους ίδιους, ζητούν με ανακοίνωσή τους, ο Παύλος Μάμαλος και άλλοι πέντε παραολυμπιονίκες.

«Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους» τονίζουν επίσης για όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός»


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ