Ο επιθετικός της Βιτσέντζα, Κριστιάν Γκαλάνο, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που αντίκρισε την πράσινη κάρτα.

Η ιταλική ομοσπονδία προκειμένου να προωθήσει το fair play, έδωσε το δικαίωμα στους διαιτητές, από το περασμένο καλοκαίρι, να επιβραβεύουν τους παίκτες με πράσινη κάρτα για την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Την πρώτη πράσινη κάρτα, λοιπόν, στην ιστορία του ποδοσφαίρου έδειξε ο διαιτητής, Μάρκο Μαϊνάρντι, στον Γκαλάνο στο παιχνίδι, της περασμένης αγωνιστικής, της Βίρτους Εντέλα με τη Βιτσέντζα, για τη Β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων, Κριστιάν Γκαλάνο, έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση και ο επόπτης υπέδειξε κόρνερ.

Ο Γκαλάνο, όμως, παραδέχτηκε ότι η μπάλα βγήκε απευθείας άουτ από την προσπάθεια του και ο διαιτητής, αφού άλλαξε την απόφαση του, του έδειξε την πράσινη κάρτα ως επιβράβευση για το fair play.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τέλος της χρονιάς ο ποδοσφαιριστής που θα έχει τις περισσότερες πράσινες κάρτες θα κερδίσει το έπαθλο fair play.

Δείτε τη φάση στο σχετικό βίντεο:

 


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ