Συνήθως η λίμπιντο των περισσότερων αντρών αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 60 ή 70. Η μειωμένη σεξουαλική διάθεση νεότερων αντρών ενδέχεται να υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιου προβλήματος. Τι μπορεί να σημαίνει η απουσία όρεξης για σεξ;

  • Άγχος. Το άγχος είναι ένας από τους βασικότερους εχθρούς της ερωτικής διάθεσης. Η πίεση της καθημερινότητας, τα προβλήματα στη σχέση, αλλά και η κατάθλιψη ή άλλες διανοητικές διαταραχές μειώνουν κατακόρυφα την σεξουαλική επιθυμία.
  • Προβλήματα υγείας. Η έλλειψη επιθυμίας είναι πιθανό να υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιου προβλήματος υγείας, όπως διαβήτη ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Ορμονικές διαταραχές. Τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης, που μπορεί να οφείλονται σε χρόνιες ασθένειες και σε φαρμακευτική αγωγή επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο των ανδρών. Αρνητικά επηρεάζει, επίσης, και η δυσλειτουργία στις ορμόνες του θυρεοειδή.
  • Χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης. Μιας και η ερωτική επιθυμία ξεκινάει από τον εγκέφαλο, τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου, ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στη λίμπιντο.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ