Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται για το αν μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές τις ημέρες της περιόδου τους. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αν η γυναίκα αισθάνεται άνετα με αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Βέβαια, η σεξουαλική διέγερση είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, καθώς κάποια μπορεί να υποφέρει από ενοχλήσεις ή να μην έχει καλή διάθεση. Για κάποιες γυναίκες, η έμμηνος ρύση μπορεί να συνοδεύεται από κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα κατά την 1η μέρα, αλλά αρχίζουν να αυξάνονται από την 3η μέρα και μετά.

Επίσης, η αυξημένη ροή υγρών στον κόλπο μπορεί να χρησιμεύσει ως επιπλέον λίπανση κατά τη διάρκεια του σεξ στην περίοδο, το οποίο μπορεί επίσης να αυξήσει την ευχαρίστηση.

Μην ξεχνάτε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι απίθανη κατά τη διάρκεια της περιόδου. Σε ορισμένες γυναίκες η περίοδος διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και μερικές φορές η ωορρηξία της γυναίκας μπορεί να αλληλεπικαλύπτεται με την εμμηνόρροια. Επίσης, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για 3 έως 5 ημέρες.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ