Όσο ειδυλλιακά και αν είναι τα πράγματα στη σχέση, δεν είναι και τόσο δύσκολο να πέσει κανείς σε παγίδες που μπορεί να οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην καταστροφή. Ποιες παγίδες πρέπει να αποφεύγετε για να εξασφαλίσετε ότι η σχέση σας είναι υγιής και με αντοχές;

Μην αφήσετε την εμπιστοσύνη σας να κλονιστεί. Μετά από αυτό δεν αργούν τα πράγματα να πάρουν την κάτω βόλτα: ζήλιες, καχυποψία, αρνητικές σκέψεις, καβγάδες.

Μην αφήνετε ανεξέλεγκτο τον θυμό ή τα νεύρα σας. Χαρακτηριστικό σε τέτοιες καταστάσεις είναι να κάνουμε ή να λέμε πράγματα που σίγουρα δεν εννοούμε και τα οποία είναι βέβαιο πως θα μετανιώσουμε. Το κακό, όμως, έχει ήδη γίνει.

Μην αποφεύγετε τις «δύσκολες» συζητήσεις. Διαφορετικά αν κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, τότε αυτό διογκώνεται, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μας βαραίνει, μπορεί ακόμα και να μας δηλητηριάσει.

Μην καταφεύγετε στα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Αντί να εκδικούμαστε ή να προσπαθούμε να πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα τον/την σύντροφό μας για ένα λάθος, είναι πιο υγιές να βρούμε πώς θα το διορθώσουμε από κοινού.

Μην χρησιμοποιείτε το σεξ σαν όπλο είτε για να τιμωρήσετε ή για να χειραγωγήσετε συναισθηματικά τον άλλον.

Μην αφήσετε να δημιουργηθεί συναισθηματική απόσταση. Αντιθέτως φροντίστε κάθε φορά ο δεσμός να παραμένει ισχυρός.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ