Γιατί μια νέα σχέση μετά από πρόσφατο χωρισμό είναι συνήθως καταδικασμένη να αποτύχει, να λήξει άδοξα ή να μην είναι τόσο καλή περίπτωση όπως φαινόταν στην αρχή; Ιδού οι πέντε βασικοί λόγοι που αν τους αποφύγει κανείς μπορεί να περάσει με επιτυχία στην κατηγορία των φωτεινών εξαιρέσεων.

  1. Έχετε υπερβολικές προσδοκίες. Θέλετε η νέα σχέση να καλύψει τα κενά της προηγούμενης και όταν αυτό δεν γίνεται, θεωρείτε πως ο άλλος δεν είναι αρκετός ή ο κατάλληλος για εσάς. Μήπως όμως εσείς έχετε υπερβολικές προσδοκίες;
  2. Είστε καχύποπτοι παραπάνω από όσο πρέπει. Φοβάστε πιθανόν μην πληγωθείτε ξανά ή μην ξανακάνετε τα ίδια λάθη με αποτέλεσμα να αντιδράτε υπερβολικά και στο παραμικρό που δεν γίνεται όπως θα θέλατε.
  3. Συγκρίνετε με τον/την πρώην. Έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας τον/την ιδανική σύντροφο, που πιθανόν να ταιριάζει με τον/την πρώην και δεν ικανοποιήστε από τη νέα σχέση.
  4. Δεν έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας τι θέλετε. Με άλλα λόγια ήσασταν έτοιμοι για σχέση ή απλά γνωρίσατε κάποιον/α και ό,τι ήθελε προκύψει;
  5. Βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα χωρίς να αφήνετε περιθώρια να γνωρίσετε καλύτερα τον άλλον, με αποτέλεσμα να παρεξηγείτε διάφορες αντιδράσεις.
SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ