Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο περίεργη ή πόσο συνηθισμένη είναι η έκφραση του προσώπου σας τη στιγμή του οργασμού; Πιθανόν ο / η σύντροφός σας θα μπορεί να περιγράψει επαρκώς πώς φαίνεστε. Αν ενδιαφέρεστε, ωστόσο, για πιο «επιστημονικά» δεδομένα, μπορείτε να διαπιστώσετε αν η έκφρασή σας είναι αρκετά συνηθισμένη ή όχι, λαμβάνοντας υπόψη σας τα συμπεράσματα μιας – περίεργης ομολογουμένως – έρευνας για τις εκφράσεις του προσώπου τη στιγμή του οργασμού. Αναλύοντας βιντεάκια εθελοντών, Ισπανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι πιο κοινές εκφράσεις είναι με σειρά συχνότητας το κλείσιμο των ματιών, το άνοιγμα του στόματος, το συνοφρύωμα, το μισάνοιγμα των χειλιών και τέλος ο συνδυασμός κλείσιμο ματιών και άνοιγμα στόματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εκφράσεις αυτές είναι αντανακλαστικές, που σημαίνει ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στο πώς θα φαίνεστε.

Επίσης κάποιες από αυτές τις εκφράσεις θυμίζουν πολύ τις εκφράσεις πόνου. Ο λόγος είναι ότι πολλές από τις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν πονάμε είναι ίδιες με αυτές που ενεργοποιούνται κατά τη σεξουαλική διέγερση.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ