Αν κάποια στιγμή είχες ερωτευθεί ή σχετιστεί με κάποιον αλαζόνα και εγωιστή και η κατάληξη δεν ήταν τελικά καλή, ίσως θα γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως το εν λόγω χαρακτηριστικό κάθε άλλο παρά ελκυστικό κάνει τον άλλον.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να σχετιστούν με κάποιον άνθρωπο που είναι ευγενικός, δοτικός και χαρακτηρίζεται από ταπεινοφροσύνη. Αυτό ακριβώς επιδίωξε να δείξει ο ψυχολόγος Daryl Van Torngeren μέσα από 3 έρευνες.

Ο ψυχολόγος και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι πράγματι η έλλειψη εγωισμού κάνει ελκυστικούς τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Στην πρώτη έρευνα, οι φοιτητές βαθμολόγησαν διάφορα προφίλ φανταστικών χαρακτήρων σε έναν ιστότοπο γνωριμιών με τους εγωιστές να βρίσκονται τελευταίοι στη λίστα. 

Σε μια δεύτερη μελέτη, οι 133 συμμετέχοντες που διάβασαν προφίλ ανθρώπων που φαίνονταν εγωιστές ή όχι, προτίμησαν τους πιο ταπεινούς.

Η τρίτη μελέτη αφορούσε 416 ανθρώπους σε σχέση οι οποίοι ανέφεραν πως ήταν πιο πιθανό να συγχωρήσουν το σύντροφό τους εάν τον θεωρούσαν ταπεινό ως άνθρωπο.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ