Σε εξέλιξη βρίσκεται το Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα την Φιλοσοφία του Αριστοτέλη, το οποίο διεξάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 15 Ιουλίου.

Αφορμή του Συνεδρίου είναι τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP).

Το Συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα, όπου ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα και στόχος του είναι κυρίως να διερευνήσει και να τονίσει τη σπουδαιότητα του στοχασμού του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου για τα δημόσια πράγματα, αλλά και για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Στη Φιλοσοφική Σχολή, σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου, λειτουργεί έκθεση βιβλίου φιλοσοφικού επιστημονικού περιεχομένου, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, θα παρουσιάσει στις 13 Ιουλίου τη θεατρική παράσταση «Αριστοτέλης», σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ