Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room στις 21-24 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, τρία ντοκιμαντέρ από τη Συρία, καθώς και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα προβολών θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύρους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται ένα διήμερο εργαστήριο με τίτλο «Έξοδος» («Exodus»).

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε σκηνοθέτες και παραγωγούς να υποβάλουν σχέδιο ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας (5 λεπτών), με θέμα το ταξίδι των προσφύγων που πέρασαν από ή στην Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ θα ενταχθούν σε μια πλατφόρμα 20 ντοκιμαντέρ η οποία θα αποτελέσει ένα «ψηφιδωτό πορτρέτο» της προσφυγικής κρίσης με τίτλο «Έξοδος». Δηλώσεις συμμετοχής στο email: metamatianoixta@gmail.com

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ