Οι ανθρώπινες φιγούρες στους πίνακες του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου επιδεικνύουν μία εσωστρέφεια. Μέσα από τη στάση του σώματος τους και το βλέμμα που σπάνια κοιτάζει τον θεατή στα μάτια, οι φιγούρες του αποφεύγουν την επαφή και την επικοινωνία με τον Άλλον και παραμένουν μόνες τους στον δικό τους εσωτερικό κόσμο. Προσηλωμένες σε μια διαλεκτική με το ίδιο το υποσυνείδητο τους, επιδίδονται σε μια εξωτερική σιωπή που τους επιτρέπει τη διείσδυση στον προσωπικό τους κόσμο.

Με αυτήν την 7η ατομική του έκθεση, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου ασχολείται με ανθρώπινες φιγούρες που γυρίζουν την πλάτη στην κοινωνία και την υποχρέωση για διάλογο για να αναστοχαστούν τις δικές τους επιλογές και προβληματισμούς. Στα έργα του ο ιδιωτικός χώρος υπερυψώνεται ακυρώνοντας τη γλώσσα, την επικοινωνία αλλά και τον θόρυβο.

Η έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή» παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College και το Hellenic American University και πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου.

Info

02 Μαρτίου 2016
Μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Εγκαίνια Τετάρτη 2 Μαρτίου, 20:00. Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά. «Περισυλλογή». Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: tospirto.net

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ