Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο της δράσης «το αρχαιολογικό εύρημα του μήνα», την οποία εγκαινίασε τον περασμένο Ιανουάριο υπό τη γενική ενότητα, για το τρέχον έτος, «Θρησκείες και Ιερά στη Λέσβο, από το χθες στο σήμερα», παρουσιάζει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 19:00, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, το όγδοο αρχαιολογικό εύρημα αυτής της σειράς εκδηλώσεων, με τίτλο «Αποθέωση».

Ειδικότερα, πρόκειται για νομίσματα και αγγεία με την προτομή του Μυτιληναίου Θεοφάνη, αριστοκράτη και διανοούμενου του 1ου αιώνα. π.Χ., ο οποίος τιμήθηκε και αποθεώθηκε από τους συμπολίτες του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πόλη της Μυτιλήνης την περίοδο της ρωμαιοκρατίας.

Τα αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται τους 1ο αι. π.Χ. και 1ο αι. μ.Χ., αποκαλύφθηκαν κατά τις σωστικές ανασκαφές της πρώην Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και κλασσικών Αρχαιοτήτων Λέσβου στις περιοχές της Επάνω Σκάλας και του Μακρύ Γιαλού στην πόλη της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του έργου του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ