«Δεν μπορεί να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους, όμως μια ελάφρυνση θα ήταν υπεύθυνη στάση», τόνισε  ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέχοφερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ο κ. Ζεχόφερ υπογράμμισε πως είναι κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επισημαίνοντας πως συμμερίζεται την άποψη της Άγγελα Μέρκελ πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την διατήρηση της ενότητας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, εξήγησε ότι, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η αποχώρησή της από το ευρώ είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξεταστεί, όμως αυτό δεν είναι κάτι το οποίο «θα πρέπει κανείς να επιδιώξει και να οργανώσει».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι και το τελευταίο, ο  κ. Ζεχόφερ απάντησε ότι αν «λειτουργήσουν και εφαρμοστούν όσα αποφασίσαμε, τότε θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ