Στην επιβεβαίωση ότι το έντυπο που διέρρευσε στον Τύπο σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, είναι αυθεντικό, προχώρησε ο ιστότοπος WikiLeaks, ενώ διέψευσε και τις εικασίες δημοσιογράφου της Wall Street Journal ότι η απομαγνητοφώνηση προέρχεται από ελληνική υπηρεσία.

Με αναρτήσεις του στο twitter ο δημοσιογράφος Marcus Walker σχολιάζει αρχικά ότι η διαρροή του τηλεφωνήματος «μοιάζει με μία περίεργη Ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον καλύτερο φίλο στις συζητήσεις για το χρέος», ενώ ισχυρίζεται ότι επειδή το όνομα της Βελκουλέσκου είναι γραμμένο ως «VELKOULESKOU» υπονοεί ότι η απομαγνητοφώνηση έγινε από ελληνική υπηρεσία.

Κάτι βέβαια που στην απάντησή του το WikiLeaks απορρίπτει, αναφέροντας ότι «Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας». Την ίδια στιγμή κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν το tweet του WikiLeaks, απαντώντας ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη διαρροή και ότι το έγγραφο προέρχεται από τον Τζουλιαν Άσανζ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ