Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε σήμερα από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο» είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος.

«Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση», συνέχισε.

Αισιόδοξος πως έως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εμφανίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η συμφωνία για την Ελλάδα είναι αρκετά πιθανό να επιτευχθεί έως την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως στόχος τόσο της Ελλάδας, όσο και των δανειστών, είναι η τελική συμφωνία να εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 18 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο Λουίς Ντε Γκίντος αποσαφήνισε πως οι προτάσεις των θεσμών προς την Ελλάδα δεν συνιστούν τελεσίγραφο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ