Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού με δηλώσεις τους χαρακτήρισαν απόλυτα κατανοητή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει στις κάλπες. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα δεσμεύεται με τους όρους για την παροχή της οικονομικής βοήθειας.

«Αν δεν διαθέτω πλειοψηφία, δεν μπορώ να περάσω με σιγουριά τα συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα. Γι’ αυτό πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση προς τον Τσίπρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για θέματα προϋπολογισμού Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

«Είναι σημαντικό μετά τις εκλογές να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε: «Είναι κατανοητό ότι ο Τσίπρας απευθύνεται ξανά στον λαό με εκλογές. Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού με ευρύτερη πλειοψηφία και τη συμμετοχή φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Παρόλα αυτά ο Σνάιντερ τόνισε ότι «και η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από τους όρους που συνδέονται με την παροχή οικονομικής βοήθειας».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ