Η απλή αναλογική είναι το εργαλείο για το χτύπημα στις δομές της διαπλοκής και με την έννοια αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης και πρόσθεσε ότι «τα 200 εκατ. ευρώ που οφείλει στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα η ΝΔ, είναι το αποτέλεσμα των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων».

Απαντώντας στο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνησιμότητα, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι το επιχείρημα ίσχυε όταν υπήρχαν ισχυρά πολιτικά κόμματα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν «οι δομές διαλύονται σε συνθήκες πολυδιάσπασης της πολιτικής αντιπροσώπευσης».

Ανέφερε μάλιστα σαν παράδειγμα, ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012, τα κόμματα που έλαβαν ποσοστά κάτω του 3% συγκέντρωσαν αθροιστικά το 20% των ψήφων και αν είχαν μπει στη Βουλή η ΝΔ θα είχε σχηματίσει κυβέρνηση με τα όμορα κόμματα, τα οποία λόγω του εκλογικού συστήματος εκβιάστηκαν να ενταχθούν τεχνητά στη ΝΔ.

Πηγή φωτογραφίας: SOOC


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ