Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Pressproject,  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «ναι» στη χθεσινή ψηφοφορία των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας με τους δανειστές.

Βασικός στόχος του «ναι», όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης ήταν η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο άρθρο του επαναλαμβάνει τους λόγους για τους οποίους είχε πει «όχι», τονίζοντας ότι η ψήφος του «προστέθηκε στο 61,5% των συμπολιτών μας», η αλλαγή της στάσης του όπως εξηγεί, οφείλεται και στοχεύει στη «διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις».

Ο πρώην υπουργός δηλώνει βέβαιος  «ότι η ψήφος μου δεν θα βοηθήσει την κυβέρνηση στον κοινό μας σκοπό. Κι αυτό επειδή η Συμφωνία του Euro Summit, στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Την δίνω όμως στους συντρόφους μου με την ελπίδα να κερδίσουν χρόνο ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι, να σχεδιάσουμε την νέα αντίσταση στον αυταρχισμό, στον μισανθρωπισμό, και στην υποκινούμενη επιτάχυνση και εμβάθυνση της κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ