Το στίγμα των προθέσεών του για όλα τα ανοιχτά ζητήματα αποτύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας απολύτως σαφές πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί μειώσεις στις συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

Παράλληλα, κ. Τσίπρας, αναδεικνύοντας τις αποστάσεις που λαμβάνουν τα υπόλοιπα μέρη των δανειστών από το ΔΝΤ, σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία για το Προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ