«Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία των αδύνατων συμπολιτών μας και παρά τη μέγγενη στην οποία μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές εμείς αυξήσαμε τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η επάρκεια σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Παραδέχτηκε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται ανασυγκρότηση ενώ αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα της παρούσας κυβέρνησης η οποία όπως είπε « έδωσε τη δυνατότητα της δωρεάν περίθαλψης σε δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες και αφαίρεσε το εισιτήριο των πέντε ευρώ».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας «το νοσοκομείο παρέμενε επί πέντε χρόνια κλειδωμένο και αραχνιασμένο γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο και αποτελούσε αντικείμενο διεκδίκησης από ιδιωτικά συμφέροντα».

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει πέντε χρόνια κοσκινίζει είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γεμίσει πλούσιους επιχειρηματίες με λεφτά στο εξωτερικό και πτωχευμένες επιχειρήσεις στο εσωτερικό».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ επαναλαμβάνοντας ότι προσπαθούμε να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ