Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας, σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σήμερα», ανακοίνωσε και το Κρεμλίνο.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαόλι, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Λι Κεκιάνγκ, προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ