Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα με τον υπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.

Από πλευράς του, ο κ. Γκουτέρες ανέφερε τις καλές εντυπώσεις του από την διαχείριση του ζητήματος από την Ελλάδα: «Είμαι Πορτογάλος, οπότε καταλαβαίνω την κατάσταση. Στη χώρα μου κι εδώ είναι το ίδιο»

Ο κ. Γκουτέρες στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι στη χώρα μας διαπίστωσε πως υπάρχει ανθρωπιά: «Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι παίρνουν φροντίδα, είπε και επισήμανε ότι ο κόσμος θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά δεν γίνεται τίποτα».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η οποία πλέον έχει γίνει ξεκάθαρη, προσθέτοντας πως στην Ελλάδα υπάρχουν ανάλογα ιστορικά παραδείγματα προσφυγιάς.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ